Ebook ZDARMA !!!X
Získat knihu zdarma

Ebook zdarma s 80ti rostlinnými recepty nejen pro děti.

Zadejte prosím emailovou adresu, pro odeslání knihy zdarma.


ebookFree

Olej ze semen rakytníku, 30 ml

Rakytníkový olej podporuje regeneraci pokožky a napomáhá k ochraně kožních buněk před poškozením, které s sebou nese zub času.

Již od doby, kdy se vytvořilo himalájské pohoří, snáší houževnatý rakytník nemilosrdné klimatické podmínky Tibetské vysočiny. 

Více informací

  • Sdílet tuto položku

Na objednávku - doba dodání 3 - 4 týdny

CG-127

1 198,00 Kč (s DPH)

popis produktu

Rakytníkový olej podporuje regeneraci pokožky a napomáhá k ochraně kožních buněk před poškozením, které s sebou nese zub času.

Již od doby, kdy se vytvořilo himalájské pohoří, snáší houževnatý rakytník nemilosrdné klimatické podmínky Tibetské vysočiny.

Tato odolná rostlina má vysoce výživné plody, které vyrůstají stěsnané na trnitých větévkách jako zářivé oranžové klenoty. Rakytník, jenž je všeobecně chválen jakožto „nejdokonalejší rostlina na celém světě“, obsahuje přes 190 bioaktivních živin majících zásadní význam pro udržení zdraví.

Botanický název hippophae rhamnoides v překladu znamená třpytící se kůň. Podle staré legendy byli válkou oslabení koně vypuštěni do volné přírody, aby tam zemřeli, a ti se po pasení v rakytníkových lesích vrátili domů zdraví a silní a se zářivě lesklou srstí.

Sklízení plodů rakytníku je kvůli hustému trnoví velmi náročné. Plody v barvě mandarinky místní Tibeťané opatrně trhají v silných rukavicích, aby své ruce ochránili před ostrými trny tohoto odolného keře. Semínka se oddělí od plodů a dužina se dále používá pro výrobu dalších produktů, které se vyznačují vydatným zastoupením výživných látek.

Rakytníkový olej je mimořádně bohatý na vitamin E. Hodnota 230 mg/100 g z něho dělá cenný výživný a regenerační přípravek pro zvláčnění pokožky.

Olej obsahuje esenciální mastné kyseliny a antioxidanty, díky nimž má schopnost revitalizovat poškozenou a narušenou pokožku, napomáhá k ochraně kožních buněk před změnami, jež s sebou nese neúprosný čas, chrání integritu kůže před škodlivými vlivy a podporuje regeneraci a hydrataci pleti.

Díky součinnosti esenciálních mastných kyselin obsažených v rakytníku je možné přivést vnitřním užíváním oleje různé nerovnováhy ženského organismu do souladu a symetrie. Rakytníkový olej získáváme přímo od jeho prvovýrobce v Tibetu, abychom zajistili, že ho budeme dodávat zákazníkům v jeho nejčistší formě, nezměněný, neupravený a věrný přírodě. Výrobek získal certifikát ekologického výrobku od Ministerstva zemědělství Spojených států (USDA).

Vlastnosti

  • Mimořádně bohatý na vitamin E – až 230 mg/100 g
  • Nutričně bohatý, s vysokými hodnotami dokonale vyvážených esenciálních mastných kyselin, antioxidantů, vitaminů a fytosterolů
  • Napěchovaný antioxidanty, vitaminy a fytosteroly

Návod k použití

Rakytníkový olej může být používán jako kosmetický olej nebo užíván vnitřně jakožto jedlý olej pro udržení zdraví.

Ovšem stejně jako u všech ostatních bylinných olejů, je třeba dbát opatrnosti. Vyhněte se používání oleje v těhotenství a dlouhodobém časovém horizontu, tj. ne déle než 3 měsíce v kuse. Více není lépe, 10 – 20 kapek denně učiní vaše tělo šťastným.

Tento olej má zklidňující účinky na horkou, zarudlou a zanícenou pokožku, které přináší chladivou úlevu, a posiluje kapiláry.

Vysoké hodnoty vitaminu E přispívají k tomu, že rakytníkový olej funguje jako regenerační přípravek zvláčňující pleť – revitalizuje suchou, poškozenou a narušenou kůži.

Rakytníkový olej získáváme přímo od primárního výrobce v Tibetu, abychom se ujistili, že naši zákazníci dostávají olej v nejčistší formě, nezměněný a věrný přírodě. Výrobek získal certifikát ekologického výrobku od USDA (Ministerstva zemědělství Spojených států).

Rakytník: Hippophae rhamnoides
Ekologický certifikovaný rakytníkový olej
Původ: Tibet

Love Sea Buckthorn Seed Oil je stoprocentně výživný a regenerační přípravek pro hydrataci pokožky. 

NIC JSME NEPŘIDALI, NIC NEODSTRANILI!

Související produkty